tirsdag 27. mars 2012

Te gustas Justin Bieber?

I det siste har det skjedd mye nytt her i Bolivia. Jeg har starta ordentlig med arbeidet som englsklærer (assistent..heldigvis). Det er både veldig gøy, og veldig utfordrende. Barna er fra 11 til 17 år, og engelskkunnskapene er så godt som ikke-eksisterende. Men, de ønsker virkelig å lære! De setter pris på at jeg kommer, og det gjør virkelig jobben og alt MYE lettere!Forrige uke, på vei til skolen, ringte plutselig læreren meg, og sa:

"Hei Hanna, jeg kommer ikke til skolen idag. Kan du ta timene alene?"

 Ja, jo, jeg måtte jo gjøre det da! Og det gikk utrolig nok ganske bra! Håper de fikk lært noe engelsk, og om ikke, så fikk de ihvertfall lært om Justin Bieber! For er det noe ALLE ungdom her er superopptatt av, så er det Bieber! Vi ramsa opp sanger, oversatte tekster og sang av full hals helt til rektor kom inn i klasserommet å lurte på hva som var på ferde. Uffda. Men, heldigvis er rektor en kul type (med solbriller og dress!), så han bare lo litt og sa det gikk greit. Hurra!

2 stk. ekstreme JB-fans! 

Jeg har også vært på ferie siden sist. Jeg, Vilde, og en gjeng jeg jobber sammen med på barnehjemmet reiste en helg til Jungelen i Coroico. Og det var helt fantastisk å komme seg litt ut av La Paz. Bort fra Byens kjas og mas! Og når man står opp til denne utsikten, og kan trekke pusten helt inn og føle at lungene fylles med CO2 (eller er det O2...hm, nå ble jeg usikker. Men CO2 er jo farlig, så jeg konkluderer med at det er O2, og håper på det beste. Jeg strøyk i kjemi, så det er ikke mer å vente. TAKK til brodern som oppdaga denne feilen, før jeg ble offentlig uthengt!! Og, jeg vet at 2 skal være senka, men jeg fikk det ikke til. hehe. litt kjemi har jeg lært!) istedenfor eksos, skal man ikke klage! Jeg vil si det var verdt de 250 myggstikka jeg fikk!


I det siste har vi også lagd mye mat i leiligheten! Da vi fikk besøk av venninnen vår, som faktisk også heter Hanna, serverte jeg "Bestemors eplekake". Og det ble en kjempesuksess! Hushjelpa her syns den var så god, at hun gjerne ville ha oppskrifta, så det fikk hun...oversatt på spansk. Og det samme fikk spansklæreren også! Så, nå er kaka di er på god vei til å bli verdenskjent, Bestemor!

2 kommentarer:

 1. Hei! Det er så koselig å følle deg på bloggen.Du ender kanskeje opp som spansk/engesk lærer? Husk søknadsfristen 15.april.!!Gøy å høre om eplekaka.Du kan bytte ut eplene med andre frukter eller fyrstekakefyll også.150gr.malte mandler,150gr.melis,1og1/2
  eggehvite,2-3ss vann.Lykke til.Mange klemmer fra bestemor og bestefar som er glad i deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig med bestemor og bestefar! Det er veldig morsomt å lese bloggen din, du er kjempeflink til å skrive! Gøy å høre om eplekaka og om browniesen;) Jeg vil også minne deg om 15april da har Dag bursda;) så nå er det 2 ting du må huske! Savner deg masse, klem fra tante

   Slett